در اولین نشست كارگروه نهضت احیاء واحدهای صنعتی قم عنوان شد:
دغدغه اساسی دولت سیزدهم، فعال سازي ظرفيتهاي راكد توليدي است/ اختصاص ۳۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای حمایت از صنایع كوچك و متوسط كشور/ برنامهريزي براي راه اندازی مجدد ۶۴ واحد توليدي راکد و افزایش ظرفیت ۱۰۵ واحد نیمه فعال استان قم در سال جاری
در اين نشست كه روز دوشنبه با حضور نماينده ستاد نهضت احیاء واحدهای توليدي راکد نهاد ریاست جمهوری و معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران در قم برگزار شد، مشکلات صنعتگران قمی بررسی و راهکارهای مناسب با وضعیت این بنگاههاي اقتصادی و نیازهای اين استان مصوب و به مدیران استانی ابلاغ شد.
در اولین نشست كارگروه نهضت احیاء واحدهای صنعتی قم، مشکلات ۱۵ واحد توليدي راکد یا نیمه فعال اين استان بررسی و برای بازگشت آنها به چرخه تولید در آینده نزدیک تصمیم گیری شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، در اين نشست كه روز دوشنبه با حضور نماينده ستاد نهضت احیاء واحدهای توليدي راکد نهاد ریاست جمهوری و معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران در قم برگزار شد، مشکلات صنعتگران قمی بررسی و راهکارهای مناسب با وضعیت این بنگاههاي اقتصادی و نیازهای اين استان مصوب و به مدیران استانی ابلاغ شد.
مدیر حوزه بانکی ستاد نهضت احیاء واحدهای توليدي راکد نهاد ریاست جمهوری در اين نشست هدف از راه اندازي اين نهضت را كه پیرو فرمایش مقام مظم رهبری درخصوص حمایت از صنعتگران و تولید کنندگان در دولت سیزدهم تشکیل شده است، رفع هرگونه مانع در عرصه تولید عنوان کرد و گفت: عمده مشکلات بنگاههاي اقتصادي كشور، حقوقی، بانکی و تأمین مالی است.
رضوی با اشاره به اینکه در نهضت احیاء جبههای به نام "تأمین مالی" تعريف شده است، افزود: سیاست احیاء بهنحوی نیست که تنها به تزریق سرمایه محدود شود، بلکه تداوم فعالیت واحدهای احیاء شده نیز در اولویت خواهد بود.
وي اضافه كرد: با توجه به اهمیتی که واحدهای تولیدی برای کشور دارند، مشکلات این واحدها با قید فوریت ظرف مدت یک ماه بررسی و مصوبات در کمترین بازه زمانی اجرایی خواهد شد.
مدیر حوزه بانکی ستاد نهضت احیاء واحدهای توليدي راکد نهاد ریاست جمهوری، راه اندازی تورهای احیاء بنگاههاي اقتصادی را بهعنوان یکی از مهمترین راهکارهای عملیاتی در این زمینه عنوان کرد و ادامه داد: چهار تور در استانهای قزوین، البرز، گیلان و فارس برگزار و پس از بررسی مشکلات اقدام به رفع موانع شده است.
رضوی تصريح كرد: با توجه به تجمیع آمار قابل اتکاء از سازمانها، مؤسسات و نهادهاي دولتی و غيردولتي، جامع ترین بانک اطلاعاتی درخصوص بنگاههاي اقتصادی تعطیل و نیمه فعال كشور تهیه شده كه بر اساس راستی آزمایی و پایش انجام شده، نسبت به بررسي مشكلات، اتخاذ تصميمات و ابلاغ مصوبات به استانها اقدام میشود.
وی دغدغه اساسی دولت سیزدهم را فعال سازي ظرفيتهاي راكد توليدي و موفقيت اين نهضت را در گروي استفاده از مدیران با عزم و روحیه جهادی و بهره گيري از ظرفیتهای موجود خارج از بروکراسی اداري براي دستيابي به اشتغال پايدار در کشور عنوان كرد.
حمایت و اعطاي تسهیلات به شرکتها و مؤسسات دانش بنیان
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران نيز در این نشست گفت: طبق پایشی که از واحدهای صنعتی و توليدي قم بهعمل آمد، تعداد ۲۱۵ واحد در اين استان راکد و غيرفعال هستند.
عزيزاله قربانی با بيان اینکه طرح فعال سازی ظرفیتهای تولید امسال در برنامههاي سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران قرار دارد، افزود: حمایت از سه هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی که زیر ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت میکنند، در دستور کار است که با ارتقاء ظرفيت توليد این واحدها برای بیش از ۱۷ هزار نفر شغل ایجاد میشود.
وی تعداد واحدهای صنعتي با ظرفیت کمتر از ۵۰ درصد را در قم ۵۰۵ واحد اعلام و اضافه کرد: برنامه افزایش ظرفیت ۱۰۵ واحد نیمه فعال اين استان در سال جاری در دستور کار است.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران از برنامه راه اندازی مجدد ۶۴ واحد توليدي راکد قم در سال جاری نيز خبر داد و اظهار داشت: در سال گذشته هم ۶۴ واحد صنعتی راکد اين استان احیاء و به چرخه توليد بازگشت.
قربانی با اشاره به اینکه در سال جاری ۲ هزار واحد صنعتي راکد به چرخه تولید باز خواهند گشت، يادآور شد: سال گذشته دو هزار و ۶۷ واحد صنعتی راکد احیاء و برای ۳۹ هزار نفر فرصت شغلي جديد فراهم شد.
وی عمده مشکلات واحدهای صنعتی را اختلافات صنعتگران با بانکها عنوان کرد و افزود: امسال برای حمایت از صنایع كوچك و متوسط، ۳۱۵ میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.
معاون صنایع کوچک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ايران، حمایت و اعطاي تسهیلات به شرکتها و مؤسسات دانش بنیان را از جمله اولویتهاي وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان و اضافه كرد: این شرکتها از پرداخت مواردی چون مالیات، عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی به مدت ۱۵ سال معاف هستند.
قرباني ادامه داد: تمام یا بخشی از هزینههای تولید، عرضه و بهکارگیری نوآوری و فناوری در شركتهاي دانش بنيان و فناور با اعطاي تسهیلات کم بهره و یا بدون بهره بلند مدت یا کوتاه مدت طبق عقود شرعی تأمین میشود.
در اولین نشست كارگروه نهضت احیاء واحدهای صنعتی قم، معاون هماهنگي امور اقتصادی استانداري، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سرپرست اداره كل صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی و سرپرست بانک صنعت و معدن استان قم حضور داشتند.
نظر دهید