یکشنبه 04 آذر 1403

شفافیت نظام توزیع از برنامه‌های کلیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت است/ قواعد شهرک‌های صنعتی بازنگری مي‌شوند/ از کسانی که به دنبال ايجاد شهرک‌های صنعتی خصوصی هستند، استقبال می‌کنیم

  • 1400/10/09 - 22:00
  • - تعداد بازدید: 59
  • - تعداد بازدیدکننده: 59
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /ZWfa
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جمع فعالان اقتصادي قم عنوان كرد:

شفافیت نظام توزیع از برنامه‌های کلیدی وزارت صنعت، معدن و تجارت است/ قواعد شهرک‌های صنعتی بازنگری مي‌شوند/ از کسانی که به دنبال ايجاد شهرک‌های صنعتی خصوصی هستند، استقبال می‌کنیم

سید رضا فاطمی امین روز پنج شنبه در جریان سفر استانی رئیس جمهور و جمعي از اعضای هیأت دولت به قم و پس از بازدید از واحدهای صنعتی و توليدي در جمع فعالان صنعت، معدن و تجارت این استان گفت: ایران در بخش لوازم خانگی در کل کشور پیشرفت‌های مطلوبی داشته و امیدواریم این واحدها با حمایت‌ها و اقدامات انجام شده سریع تر به سمت صادرات و ارزآوری حرکت کنند.

WZ8B0478.JPG

وزیر صنعت، معدن و تجارت، افزایش صادرات و حمایت از صادر کنندگان را از اولویت‌های اصلی این وزارتخانه برشمرد و گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت از صادرات کالاهای تولیدی در زمینه تأمین سرمایه در گردش و بازاریابی خارجی حمایت می‌کند.

به گزارش روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، سید رضا فاطمی امین روز پنج شنبه در جریان سفر استانی رئیس جمهور و جمعي از اعضای هیأت دولت به قم و پس از بازدید از واحدهای صنعتی و توليدي در جمع فعالان صنعت، معدن و تجارت این استان افزود: ایران در بخش لوازم خانگی در کل کشور پیشرفت‌های مطلوبی داشته و امیدواریم این واحدها با حمایت‌ها و اقدامات انجام شده سریع تر به سمت صادرات و ارزآوری حرکت کنند.

وی دغدغه‌های فعالان صنعتی و تولیدی قم را مورد توجه قرار داد و اضافه كرد: وظیفه وزارت صنعت، معدن و تجارت، حل مشکلات زیرساختی شهرک‌های صنعتی، معدنی و صنفی است تا دغدغه فعالان اقتصادی فقط کیفیت، فناوری و افزایش صادرات باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشکل تأمین آب واحدهای صنعتی قم اظهار داشت: مشکل آب یک معضل عمومی در سطح کشور است.

فاطمی امین تصریح کرد: عمده اشتغال استان قم در حوزه صنعت است و این استان یکی از استان‌های صنعتی کشور محسوب می‌شود و از بخش صنعت قم حمایت خواهد شد.

وي با بيان اين‌كه شفافیت نظام توزیع، قیمت را برای مصرف کننده کاهش می‌دهد و این از اقدامات بسیار کلیدی در وزارت صنعت، معدن و تجارت است، گفت: درج قیمت تولید کننده کار بسیار مهمی است و اصلاح ساختاری در نظام تولید و بازار است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اين وزارتخانه در این موضوع بسیار جدی است و این اصلاح ساختار را دنبال می‌کند؛ البته چون یک تغییر جهت بسیار جدی در روند بازار است، ممکن است چالش‌هایی هم داشته باشد، اما خیلی به نفع تولید کننده و مصرف کننده است.

فاطمي امين در پاسخ به سئوال یکی از صنعتگران مبنی بر مشکلات سرمایه در گردش اضافه كرد: خبر خوبی که برای تولید کنندگان و فعالان صنعت، معدن و تجارت داریم این است که از ۲ ماه گذشته اين وزارتخانه و بانک مرکزی کار مشترکی را آغاز کرده‌اند و آن "تأمین مالی زنجیره‌ای" است.

وي ادامه داد: شنبه آینده با هفت بانک این تفاهم نامه امضاء می‌شود؛ اما به‌صورت آزمایشی این کار را با بانک صنعت و معدن آغاز کرده‌ایم. این تفاهم نامه بسیار در مصارف مالی مؤثر است و حدود ۳۰ درصد از مصارف مالی را کم می‌کند و عملاً مشکلات انحراف منابع مالی و سرمایه در گردش را تا حد قابل توجهی حل و فصل خواهد کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت بيان كرد: ما امیدواریم روش‌های جدیدی که تحت عنوان "تأمین مالی زنجیره‌ای" در سال‌های اخیر در دنیا مرسوم شده است، روش آزمایشی آن را در سال جاری کامل و عملیات اجرايی آن آغاز شود.

فاطمي امين گفت: علاوه بر بانک صنعت و معدن که از قبل تفاهم نامه داشتیم، روز شنبه با بانک‌های ملی، تجارت، ملت، سپه و پارسیان تفاهم نامه امضاء و خیلی از مباحث را حل و فصل می‌کنیم.

وي در پاسخ به سئوالی مبنی بر موانع صدور کارت بازرگانی و همچنین مشکل عدم وجود رایزن بازرگانی در كشور افزود: در زمینه کارت بازرگانی، هفته گذشته طی نشستي موانع صدور کارت بازرگانی حل و فصل شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: ۲۵ استعلام از ۲۰ دستگاه در کمتر از یک ساعت انجام می‌شود و کسی که مایل به دریافت کارت بازرگانی است، می‌باید فقط در یک دوره کلاس آموزشی شرکت کرده و پس از آن بلافاصله کارت بازرگانی صادر می‌شود.

فاطمي امين ادامه داد: در مورد رایزن بازرگانی، مذاکراتی با اتاق بازرگانی داشته‌ایم، اما در دولت محدودیت‌هایی در این خصوص وجود دارد.

وي ابراز امیدواری کرد وزارت صنعت، معدن و تجارت به سمتی برود که مراکز تجاری و رابط های تجاری را با همکاری اتاق بازرگانی ایجاد کرده و امیدواریم این‌ اقدام سریع‌تر انجام شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سئوال یکی از فعالان اقتصادي مبنی بر مشکلات بیمه‌ای در مواجهه با سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: تأمین اجتماعی چالش‌های زیادی را برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است؛ اما یک ایده‌ای را وزارت صنعت، معدن و تجارت با وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی دنبال می‌کند و آن، تغییر روش پرداخت حق بیمه‌هاست که دیگر نیاز نباشد تأمین اجتماعی برای اطمینان از پرداخت حق بیمه‌ها، تمام پرونده‌ها را رسیدگی کند.

فاطمي امين تصریح کرد: یک راه حل میان بر را با سازمان تأمین اجتماعی و وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی به توافق رسیده‌ایم که الآن درحال اجرای آزمایشی آن هستیم. اگر از این ایده پاسخ مثبت بگیریم، تمام این مسائلی که در تأمین اجتماعی داریم، حل خواهد شد.

وي درخصوص موانع صادرات و موضوع ارزش افزوده نيز بيان كرد: با پیگیری‌هایی که انجام شد، بحث ارزش افزوده که مشکل داشت و منوط به تعهد ارزی بود، برداشته شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: نزدیک به ۱۵ مورد از رفع موانع صادراتی هم در ماه مهر مصوب و از سوي رئیس جمهور ابلاغ شد؛ اما در این مورد خاص اگر چنین پتانسیلی هست، باید نشست برگزار و آن را بررسی کرد.

فاطمي امين درخصوص قواعد دست و پاگیر شهرک‌های صنعتی نيز اضافه كرد: در شهرک‌های صنعتی یک دستورالعمل و قواعدی وجود دارد که همکاران ما در شهرک‌ها مبتنی بر قواعد کار را انجام می‌دهند، اما ممکن است قواعد و ساز و کارها ایراد داشته باشند.

وي ادامه داد: بنده به آقای رسولیان سپرده‌ام کل قواعدی که در شهرک‌ها داریم، اعم از نوع خدمات، تعرفه‌های برق و گاز و زمین را بازنگری کنند، آن‌ها گزارش اولیه را آماده کردند و تا آخر سال جاری تمامي قواعد شهرک‌های صنعتی را بازنگری خواهیم کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان تصریح کرد: البته ما از کسانی که به دنبال ايجاد شهرک‌های صنعتی خصوصی هستند، استقبال می‌کنیم که از تصدی خارج شویم و حاکمیت داشته باشیم، نه این‌که درگیر آب و برق و گاز و ... شویم.

حجم سرمایه‌ گذاری انجام ‌شده برای واحدهای صنعتی قم فراتر از ۸۰ هزار میلیارد ریال است که با این حجم از سرمایه ‌گذاری صورت گرفته در حدود ۲ هزار و ۴۰۰ واحد صنعتی و تولیدی اين استان، برای بیش از ۶۰ هزار نفر فرصت اشتغال ایجاد شده ‌است.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خور آباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هرکدام از آن‌ها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه ‌گذاری، تولید و اشتغال دارد.

© گزارش تصويري

  • گروه خبری : 1-همه عناوين,1-3-اخبار سایت اصلی,اخبار صفحات استان,قم,1-2-اخبار استاني,1-1-اخبار ملي,گروه آرشیو تمام اخبار استان,آرشیو خبری سایت قدیمی
  • کد خبر : 16128
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب